Als kind voelen dat je alleen bent, dat je als volwassene nog vaak alleen bent, omdat je over onderwerpen kan praten die breder en diepgaander zijn, dingen ziet die een ander nog niet ziet of vaak ook niet wil weten. Het kan als eenzaamheid gaan voelen, omdat de mensen in je buurt niet communiceren over wat voor jouw innerlijk belangrijk is. Het kan ook zijn dat je hoog sensitief bent in combinatie met een hoog IQ.

Zelf krijg ik vanaf kinds af aan te horen dat ik “anders” ben. Wat het anders zijn dan was kreeg ik geen antwoorden op, wel merkte ik dat mijn medemensen van kinds mij graag aanraakte of hun verhaal aan mij wilde vertellen. Al heb ik mij nooit eenzaam gevoeld omdat ik altijd gevoeld heb dat er meer is, iets wat sterker en krachtiger in het universum dan mijzelf of mijn gedachten of door krijg vanuit het universum. Periodes van alleen zijn, in contact met de natuur, wisselen zich af met in contact zijn met mijn medemensen. Voor mij kwam er balans door de voor mij juiste coaches in te schakelen, zowel op zakelijk gebied als op het gebied van spirituele ontwikkeling als op het vlak van zelfbewustzijn. Het kwetsbaarheid van het “anders zijn” werd mijn kracht.

In deze huidige tijd ervaren steeds meer mensen dat er iets gaande is, een verschuiving naar een hogere frequentie van liefde en licht. Het brengt uit onwetendheid ook angst,verdeeldheid door verschillende meningen en een toename van het zich alleen voelen met zich mee. Er is ook een toename van mensen die hoogsensitief zijn, meer zien en ervaren dan wat het blote oog ons op het netvlies doet spiegelen. In alle lagen van de bevolking, beroepen en leeftijden. Zorg dat angst niet de boventoon gaat voeren omdat er duidelijkheid gaat komt in troebele tijden. Check voor jezelf wat van toepassing is om lichaam en mentaal in balans te komen of zoek hier begeleiding bij. In deze wereld hoef je niets alleen te doen, stel je open voor een steunpilaar. Niet om als hangmat te gebruiken, maar die je verder helpt in je ontwikkeling. Stromende levensenergie en vitaliteit, schenkt levenskracht. Innerlijke evenwicht is een goede gids voor je doel op aarde, het helpt bij het betreden van nieuwe paden. Een goede nachtrust doen dromen en fantasie versterken waardoor je meer inzicht krijgt in je geestelijk proces.

Voor wie net met meditatie is begonnen zal als ondersteuning een topaas steen tijdens de meditatie naast zich neer kunnen leggen. Deze werkt in op je concentratievermogen en in deze tijden van toegenomen druk en veranderingen geeft het een beschermende energie die goed te gebruiken is bij slapeloosheid en vermoeidheid.

Wil je begeleiding over bovenstaande of over een ander onderwerp over relatie, zelfbewustzijn, spiritualiteit of werk, stuur dan een bericht via mijn contactpagina