Ervaar je spanning in je relatie door de huidige onzekere tijden ?

Relaties zijn onder een vergrootglas komen te liggen. Veel mensen ervaren onbestemde angst gevoelens door de huidige crisis. De basis van wat eerst zo veilig leek is voor vele veranderd in onzekerheid van het dagelijks leven of het leven zelf. Onzekerheid over sociaal contact, over werk en het inkomen. Vele werken thuis, ontspanning van een club is weggevallen.

De relatie met een levenspartner staat nu meer als anders onder druk, is onder een vergroot glas komen te liggen. Een huwelijk waar al wat barsten in zaten maar door sudderde, dat is de komende maanden extra lastig. Een relatie met de levenspartner wordt de komende maanden sterker of gaat eraan onder door. De behoefte in de samenleving aan psychisch of mentale begeleiding zal hierdoor gaan toenemen. Door telefonische consulten kan ik je adviezen geven hoe je omgaat met de spanning in je relatie.

Het kan zijn dat er een derde in de relatie in het spel is. De huidige crisis heeft op fysiek vlak daar een eigen weg in gevonden. Op mentaal vlak slaat het diepe groeven bij de wetende partner of vanuit onwetendheid de partner niet helemaal kunnen plaatsen in zijn of haar gedrag en voelt je geïrriteerd en onbegrepen.

Belangrijk is om de komende tijd elkaar zo veel mogelijk in de waarde te laten. Bekijk vanaf een afstand, objectief, dat waar jullie tegen aan lopen in de relatie. Oud zeer kan voor blokkades in je huidige relatie zorgen en die moeten eerst worden weggenomen. Doorgaans kom je door de opgelopen spanning daar samen niet uit. Door mijn hoog sensitiviteit kan ik ook door middel van telefonische consulten relatie coaching geven. Ik voel op afstand de energie, de spanning die om je heen hangt. Indien nodig geef ik jullie opdrachten om thuis mee aan te werken.

Belangrijk is dat in ieder geval de druk binnen de relatie er af gaat. Uitgangspunt is wederzijds respect voor elkaar.

Geef elkaar thuis de ruimte, creëer een plek voor jezelf in huis. Denk hierbij aan een tafel met stoel waar wat opstaat wat voor jou zinvol is en waar je je even kan terug trekken. Een koptelefoon op met rustgevende muziek. Twee keer per dag een half uur heeft al een positief effect om in ieder geval wat spanning te laten wegvloeien.

Communicatie, of vooral positieve communicatie speelt een grote rol. Het lijkt wel alsof er op verschillende uitzend frequenties wordt gesproken, de bereid tot een gulden middenweg is weggevallen. Je weet niet meer weet hoe jullie op dit punt zijn gekomen. Ieder mens heeft zijn eigen visie op het leven en ooit was je bereid om elkaar een veilige haven te bieden. Een haven met een ligplaats in de luwte is in deze tijden hard nodig. Voer samen geen ellenlange discussies met verwijten en zwijg de ander ook niet compleet weg. Start de komende veertien dagen in kleine stappen, met de meest simpele dingen in het leven. En hoe moeilijk dat misschien ook is, bedank de ander en probeer te vergeven. In plaats van te eisen wat jezelf nodig hebt, schrijf dan eens op wat je de ander kan bieden. Het besluit of je nog wel bij de ander wilt blijven zal zich de komende tijd gaan vormen.

Tijdens de relatietherapie of telefonische relatiecoaching gaan we op een realistische wijze kijken wat er nodig is om het vertrouwen in elkaar weer terug te vinden.