Veel rationele mannen zien niets in mindfulness en spiritualiteit en omschrijven het als iets zweverig. Als er een probleem voordoet en emotie voelen stoppen zij deze weg en gaan in de rationele modus en in het hoofd zitten om vandaar uit een oplossing te zoeken. Als ik maar rationeel blijf nadenken dan komt het wel goed.

Het laten zien van emotie ervaren zij als teken van kwetsbaarheid, als teken van niet mannelijk. Door het wegstoppen van emotie wordt het lichaam en relatie onder druk gezet. Spiritualiteit en mindfulness is niet zweverig en tijdens een mindfulness training leer ik je naar wat je eigen innerlijk je vertelt te luisteren op een wijze die bij jouw als persoon past. Het niet naar de emotie van het eigen lichaam luisteren of constant emotie wegstoppen levert stress en irritatie en het voorbij lopen aan jezelf op. Omdat je niet goed weet wat je lichaam je nu werkelijk vertelt en voelt de emotie als negatief beladen. Om van het nare gevoel af te zijn ga je daarom in een rechte lijn op het doel af. Zo wordt het eind doel het punt waar je vanuit gaat waardoor irritatie nog meer toe neemt en je nog meer gaat denken.

Geef als eerste erkenning dat niet alles met het denken vanuit het hoofd op te lossen is. Start door jezelf eens aandachtig te benaderen tussen wat je voelt en denkt en wat het rendement is als je dit goed weet toe te passen. Minder denken en met meer rust functioneren. Een kleien verschuiving in hoe je denkt kan een positief resultaat in je leven opleveren

Mocht je een eerste trede op het pad van mindfulness een kans durven geven laat dan een bericht achter of neem contact op.