Als een print staat de huidige crisis op het netvlies geprojecteerd. Een onzichtbaar deel heeft zich verspreid en is zichtbaar geworden en werkt als gestapelde dozen door in het dagelijkse leven. Soms in de vorm van lichamelijk ziek zijn of verandering in sociale contacten. Of in het geval van de mkb-ondernemer een veranderde omzet, inkomsten en onzekerheid wat betreft het bedrijf. Vaak komt daar ook nog eens groei van relatie-stress door de mentale druk bij kijken. Bij veel mensen ontstaat dan het gevoel dat zij worden geleefd en het lijden voorwerp zijn geworden

Een crisis leert ons ook iets. Ergens was er een haperende rader in het ogenschijnlijk goed functionerende geheel. Soms zijn er harde leerlessen nodig om dat als een print op het netvlies te krijgen. Een crisis biedt maakt ons wakker en richt onze aandacht op de onrustige handelingen. De omstandigheden van nu komt door wat is beslist in het verleden. Iets wat voor veel mensen lastig is om te accepteren. Een crisis biedt ook kansen. Start te accepteren zoals de situatie nu is, dan maak je het feitelijk, blijf je rationeel en kan je acties hierop kan afstemmen. Leg een eventuele schuldvraag naast je neer en neem de volledige verantwoordelijkheid over het eigen leven. En vergeef, dat werkt als verfijnde zeep. Zacht en mild reinigend.

Vandaar uit kan je weer starten met denken, aan positieve wensen en te visualiseren. Zie het voor je. En maak een notitie van onderstaande en hang deze op een zichtbare plek:

  • Financiële stroming: Stroomt deze nog?
  • Innerlijk rust: Meditatie kan daarbij helpen
  • Geef je niet over aan verleidingen des levens. Zet deze nooit bovenaan aan dit lijstje. Het stagneert je financiële stroming en veroorzaakt onrust in je leven.